Heeft u een zakelijk conflict en bent u op zoek naar een mediator?

Wij helpen u graag verder! Neem direct contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Niemand vindt het prettig om in een conflict verzeild te raken, maar helaas valt dit niet altijd te voorkomen. De manier waarop u het conflict probeert op te lossen is echter volledig aan u. Wanneer u in een geschil bent beland met uw zakenpartner, kunt u ervoor kiezen om uw vertrouwen te leggen in het oordeel van de rechter. Hierdoor komt u echter lijnrecht tegenover de andere partij te staan en dit komt de relatietussen u beiden niet ten goede. Mediation biedt hier de uitkomst! 

 

Het mediation traject

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een neutrale gespreksleider, de mediator, twee of meer partijen helpt om vanuit hun belangen tot een gezamenlijke oplossing te komen. Het mediation traject bestaat vaak uit meerdere gesprekken, waarin een mediator samen met u en de andere partij in gesprek gaan met elkaar. Het doel van deze gesprekken is om gezamenlijk tot een oplossing te komen, zodat eventuele verdere spanningen voorkomen kunnen worden en jullie na afloop zonder problemen weer door één deur kunnen.

Zakelijke mediation

Zowel op de werkvloer als binnen de bedrijfsvoering kunnen er conflicten optreden. Denk hierbij aan geschillen tussen managers, directieleden of bedrijfseigenaren. Er allerlei aspecten spelen zoals fiscale conflicten, samenwerkingsgeschillen, bestuursconflicten, maar ook conflicten tussen werkrelaties kunnen optreden. Gevolg is een verstoorde zakelijke relatie wat schadelijk zijn voor het voortbestaan van de onderneming. Resultaten en prestaties worden binnen de organisatie onder druk gezet. Het is daarom van groot belang dat conflicterende standpunten onder bedeleiding worden uitgesproken om de balans op de werkvloer te herstellen. 

Voordelen van mediation

Mediation beschikt over vele voordelen ten opzichte van het inschakelen van een advocaat of het belopen van een gerechtelijke procedure. De voornaamste redenen ten gunste van het kiezen voor mediation zijn als volgt:

  1. Mediation is gericht op het in stand houden en vaak zelfs verbeteren van de relatie tussen de betrokken partijen. 
  2. Mediation kan zich ook richten op het zorgvuldig beëindigen van een relatie. 
  3. Het mediation traject verloopt sneller en is financieel een stuk aantrekkelijker dan een gerechtelijke procedure.
  4. Wanneer u voor mediation kiest voorkomt u reputatieschade op te lopen dankzij vertrouwelijkheid. 
  5. De betrokken partijen zijn actief betrokken bij het zoeken naar een oplossing voor het conflict.
  6. Door een compromis tot een compromis te komen, is er geen winnaar of verliezer. Beide partijen komen als winnaars uit de strijd
 
 

Geoffrey Bergman

Geoffrey Bergman helpt als MfN-mediator partijen die verwikkeld zijn in complexe echtscheidings- en familiegeschillen om zo tot een gemeenschappelijke gedragen oplossing te komen. In zijn rol als echtscheidings- en familiemediator vindt hij het belangrijk om een vertrouwelijke omgeving te creëren, met voldoende ruimte voor betrokken partijen om hun standpunten en belangen naar voren te brengen. Geoffrey beschikt over een groot inlevingsvermogen, maar zal altijd onpartijdig blijven tijdens het leiden van de mediation gesprekken.

Geoffrey is ‘full certified’ ADR professional met de volgende accreditaties: (familie)mediator, arbiter, conflictcoach en negotiator. Hij voldoet aan een hoge kwaliteitsstandaard en is aangesloten bij hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.

Neem contact met ons op
Certificeringen

Heeft u nu juridische hulp nodig?

Klik op de knop hieronder om direct contact met ons op te nemen!
Bel NU!
Scroll naar top
Select Service

Select time

Select a service and date to see available times.

Add your details

Please let us know if you have any special requests. Thank you.

Initial consult

Duration: 1 hour
Not sure what you need? Grab 60 minutes with us and we will work with you to understand your goals, and to develop a proposal and price estimate.