Stage lopen bij Bergman Juridisch Adviesbureau

Via deze blog wil ik studenten bereiken en hen vertellen hoe ik mijn stage heb ervaren. Ik ben Lotte Muskee, vierdejaars HBO-Rechten student en ik loop stage bij Bergman Juridisch Adviesbureau. De organisatie krijgt veel verschillende vragen en opdrachten binnen, maar voornamelijk richt het bedrijf zich op het privaatrecht.

WhatsApp Image 2020 07 28 at 16.31.37 1

Je taken

De taken- en verantwoordelijkheidsverdeling verschilt binnen Bergman Juridisch Adviesbureau. Als je het als stagiair leuk vindt om veel verantwoordelijkheid te krijgen is dat mogelijk. Als je het minder leuk vindt om veel verantwoordelijkheid te hebben en het je meer ligt om bijvoorbeeld aan een langlopend project te werken met weinig cliëntencontact, is dat ook mogelijk. Zelf heb ik erg veel cliëntencontact en krijg ik veel verantwoordelijkheid. Ik ben vooral veel bezig met het schrijven van blogs, overleggen met cliënten en maken van documenten. Bij het maken van de overeenkomsten bel ik veel met de cliënt om te kijken of de overeenkomst naar zijn of haar wens is. Ik krijg ook vaak de opdracht om een blog te schrijven. Dit vind ik dan ook hartstikke leuk. Daarnaast heb ik aangegeven dat ik graag wil leren procederen. Die kans heb ik dan ook gekregen. Ik heb namelijk mogen pleiten in de rechtbank. Ik heb dan ook echt het idee dat ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan en veel heb geleerd tijdens mijn stage. De functie die ik heb is dan ook een goede verdeling tussen front- en backoffice. Omdat het een klein bedrijf is kom je alle soorten werkzaamheden wel tegen. Het ene moment maak je een set algemene voorwaarden en het andere moment sta je in de rechtbank.

Aanrader?

Ik zou deze stageplek honderd procent aanraden aan andere studenten. De sfeer is ontzettend gezellig op kantoor. Het is een informeel bedrijf waar zelfontplooiing op één staat. Je krijgt alle kansen die je wilt om dingen te leren. Daarnaast zijn de onderlinge banden in het team erg hecht. Ik blijf dan ook werken op mijn stageplek! Wel zou ik deze plek vooral aanraden aan mensen die zelfverzekerd zijn. Je krijgt namelijk zo nu en dan met pittige mensen aan de telefoon te maken en dan is het belangrijk dat je je mannetje staat. Je moet communicatief en juridisch analytisch sterk zijn om hier stage te lopen. Wel is het zo dat het een plek is waar je ontzettend veel leert, dus als je dit nog niet erg goed ligt zul je dat vast en zeker gaan leren bij het bedrijf.

Kortom, stagelopen bij Bergman Juridisch Adviesbureau is voor mij een ontzettend leuke en leerzame ervaring geweest. Ik hoop dat ik velen enthousiast heb gemaakt! Misschien tot ooit bij Bergman Juridisch Adviesbureau!