Rechtshulp van Bergman Juridisch Advies

De kans is groot dat je als ondernemer te maken krijgt met juridische geschillen of vraagstukken. Of het nu gaat om het beëindigen van een arbeidscontract, een geschil met een zakenpartner of een conflict met een overheidsorgaan. Schakel de specialisten van Bergman in voor rechtshulp in iedere situatie!

Wanneer heb je rechtshulp nodig?

Het kan voorkomen dat je in een juridisch geschil verzeild raakt. Het is het beste als het geschil onderling opgelost kan worden, eventueel door een mediationtraject of bindend advies. Als er echt geen andere mogelijkheid is dan de rechtsgang, kun je tijdens het proces rekenen op rechtshulp van Bergman. Zo sta je een stuk sterker!
Lawyer Legal counsel presents to the client a signed contract with gavel and legal law. justice

Procedure bij de rechter beginnen

Heb je een conflict met een bedrijf of zakenpartner en wil je het laten oplossen door de rechter? Dan heb je te maken met een civiele procedure. Je verschijnt dan voor de (kanton)rechter. De procedure wordt gestart door een dagvaardingsprocedure of een verzoekschriftprocedure.

Dagvaardingsprocedure

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Verzoekschriftprocedure

De procedure wordt opgestart door bij de rechter een verzoek in te dienen middels een verzoekschrift. In het verzoekschrift geef je aan wat de redenen van je verzoek zijn. Er zijn uiteenlopende onderwerpen van verschillende waarden welke je aanhangig kunt maken.

Voor de rechtbank verschijnen

In de dagvaarding wordt de aard en omvang van het conflict beschreven, staan in welke plaats je voor de rechter dient te verschijnen, als welke partij je voorkomt voor de rechtbank en of het gaat om een spoedprocedure of uitgebreide procedure.

Partijen in de rechtszaak:

  • Je wordt aangeduid als verdachte als je een dagvaarding van het Openbaar Ministerie hebt ontvangen;
  • Je wordt aangeduid als gedaagde als je namens iemand anders een dagvaarding ontvangt;
  • Je wordt aangeduid als verzoeker in het geval van een verzoekschriftprocedure;
  • Je wordt aangeduid als eiser als je een civiele procedure start.

 

Heb je een dagvaarding ontvangen of ben je zelf een rechtspraakprocedure begonnen?

Neem direct contact met ons op voor rechtshulp. Bergman Juridisch Advies, maakt verschil in elk geschil!