retourzending

Retourzending voor de koper of webwinkel?

Bergman Juridisch Adviesbureau Geen categorie Leave a Comment

retourzending

Steeds vaker bestellen we producten online. Het is gemakkelijk en vaak heb je het pakketje al binnen een dag in huis. Nadat je hem hebt uitgepakt kan het zijn dat je twijfelt over je aankoop en deze terug wilt sturen. Wie draait er in dit geval dan op voor de kosten van de retourzending?

Bedenktijd
Wanneer je een product online koopt heb je in ieder geval recht op 14 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je het pakket hebt ontvangen. Je mag het product hierbij ook uit de verpakking halen en uitproberen. Ben je niet tevreden, dan mag je het product gewoon weer met de verpakking terugsturen. 

Wat krijg je terug
Wanneer je een product retourneert hoor je alle kosten terug te krijgen die jij hebt gemaakt voor de bestelling. Dit is natuurlijk het bedrag voor het product zelf, maar ook de verzendkosten en administratieve kosten als deze zijn meegerekend. Binnen 14 dagen na de herroeping hoor je het geld weer terug te hebben van de winkel. 

Uitzonderingen
Er zijn enkele uitzonderingen waarbij producten niet zomaar teruggestuurd kunnen worden. Dit is wanneer een product kan bederven, het een tijdschrift betreft of wanneer een product persoonlijk is gemaakt voor iemand. Denk hierbij aan T-shirts die zijn bedrukt met een print of een zelfontworpen trouwring.

Verantwoordelijk
Met grote bedrijven zijn we al gewend aan het feit dat een product terugsturen gratis is geworden. Het kan echter verschillen per webwinkel of je verantwoordelijk bent voor de kosten van de retourzending. Wanneer je alvorens je aankoop geïnformeerd bent over de retourkosten en dit in de algemene voorwaarden vermeld staat, zal je de kosten van de zending zelf moeten betalen. Heb je hier vooraf geen informatie over kunnen vinden, dan zijn de kosten voor de webwinkel. Zorg er dus voor dat je je goed inleest over de voorwaarden van een retourzending voordat je een bestelling plaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *