De voordelen en nadelen van een incasso

Bergman Juridisch Adviesbureau Geen categorie Leave a Comment

Image

Wanneer een klant een dienst of product afneemt en hiervoor niet betaalt is dat altijd vervelend. Je kan de keuze maken herinnering na herinnering te sturen, of door de openstaande rekening af te laten handelen door een incassobureau. Maar wat zijn de voordelen en de nadelen?

Nadelen
Het inschakelen van een incassobureau kan de situatie met een afnemer soms op scherp zetten. Vaak is de angst dat dit de klantrelatie op het spel zet. Hoewel hier schade opgelopen kan worden, kan het juist ook de band behouden. Het incassobureau kan dienen als bemiddelaar waardoor beide partijen kunnen blijven samenwerken. Wel zal een incassobureau kosten met zich meebrengen.

Voordelen
Bericht van een incassobureau zal altijd indruk maken op mensen. Dit zorgt ervoor dat de schuld eerder afbetaald zal worden. Daarnaast scheelt het een heleboel stress. Het bureau doet zijn werk en is niet emotioneel betrokken bij de partijen. In het algemeen wordt er vaker een no cure no pay beleid gevoerd door incassobureaus. Als er geen resultaten geboekt worden, dan zal je hier ook geen kosten aan kwijt zijn.

Sociale incasso’s
Bij incasso’s denkt men vaak nog steeds aan dreigbrieven waarin sommen geld geëist worden. Een aanpak die averechts werkt. Uit onderzoek blijkt dat een vriendelijke toon meer aanslaat en betere resultaten biedt voor beide partijen. Dit sociaal incasseren heeft verschillende positieve gevolgen.
Er is minder verwarring bij de wanbetaler, er bestaat een optie voor een afbetalingsregeling, mensen zullen eerder hun schuld afbetalen, en schuldeisers ervaren minder stress.

Kunnen wij jou bij een openstaande rekening helpen zodat beide partijen er positief uitkomen? Bezoek hier de webpagina of neem contact met ons op via 050 711 93 80

contactgegevens


Postadres
Paterswoldseweg 124 A
9727 BJ Groningen

Bezoekadres (op afspraak)
Henri Dunantlaan 2
9728 HD Groningen

  • 050 785 22 82
  • 050 711 93 80
  • 06 482 66 566
  • www.bergmanjuridisch.nl
  • info@bergmanjuridisch.nl

wij werken samen metGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *