Veel incassobureaus en deurwaarderskantoren beweren dat zij op basis van no cure no pay werken. Onze ervaring is dat dit vaak maar gedeeltelijk waar is: u betaalt dossierkosten of moet de buitengerechtelijke incassokosten voorschieten. Bij ons betaalt u niets!

Wij geven onze eigen uitleg aan het begrip ‘no cure no pay’. Wij verhalen al onze kosten op uw debiteur. En als uw debiteur om wat voor reden dan ook niet betaalt? Dan is het verlies voor ons. Dat vinden wij niet meer dan normaal, want als uw debiteur niet betaalt dan heeft u uw verlies immers al geleden!

Hoe werkt het?

Eigenlijk werkt het heel simpel. Stel een van uw klanten betaalt de factuur niet. Na een eerste herinnering besluit u ons incassobureau in te schakelen, dit doet u heel simpel door de onbetaalde factuur te uploaden op onze website. Binnen 24 uur sturen wij een officiële incassobrief, waarin wij uw debiteur de buitengerechtelijke incassokosten aanzeggen en hem een laatste termijn van 14 dagen geven om de vordering alsnog te voldoen. Doet hij dit niet, dan ontvangt hij een laatste aanmaning met een tweede termijn van 7 dagen en nemen wij telefonisch contact met uw debiteur op. Betaalt hij wederom niet en is er geen regeling getroffen? Dan sturen wij uw debiteur een concept-dagvaarding per aangetekende post. Deze stappen vormen tezamen het ‘minnelijke incassotraject’.

Gerechtelijke incasso

Het gerechtelijke incassotraject begint met het betekenen van de dagvaarding door de gerechtsdeurwaarder. De betekende dagvaarding brengen wij aan bij de bevoegde rechtbank. Uw debiteur moet op de datum die in de dagvaarding vermeld staat aan de rechter uitleggen waarom hij nog niet heeft betaald. Verschijnt hij niet, of vindt de rechter dat hij geen goede reden heeft om niet te betalen? Dan wijst de rechter een vonnis. Ook de kosten van de gerechtelijke procedure komen dan volledig voor rekening van de debiteur.

Volledige dienstverlening

Veel incassobureau’s verzorgen alleen het minnelijke traject voor u – en vragen u bovendien de buitengerechtelijke incassokosten als voorschot aan hen te voldoen. Wij brengen u pas áchteraf de buitengerechtelijke incassokosten in rekening en rekenen geen extra kosten. Daarmee zijn wij uniek in de markt.

Meer informatie?

Heeft u een vraag over dit onderwerp? U kunt op de knop hieronder drukken om direct contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden uw vragen binnen 24 uur.

Offerte aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in onze diensten en wilt u graag een offerte ontvangen? Dat is geen probleem. De tarieven in onze tarievenlijst gaan uit van ‘standaardproducten’ – heeft u bijzonder maatwerk nodig?

U kunt bepaalde diensten ook via onze webwinkel RechtZeker Online inkopen. Hieronder staan een aantal diensten weergegeven. Klik op de knop voor meer.

Postadres
Henri Dunantlaan 2
9728 HD Groningen

Bezoekadres (op afspraak)
Henri Dunantlaan 2
9728 HD Groningen

  • 050 785 22 82
  • 050 711 93 80
  • 06 482 66 566
  • www.bergmanjuridisch.nl
  • info@bergmanjuridisch.nl

wij werken samen met

Heeft u nu juridische hulp nodig?

Klik op de knop hieronder om direct contact met ons op te nemen!
Bel NU!
Scroll naar top
Select Service

Select time

Select a service and date to see available times.

Add your details

Please let us know if you have any special requests. Thank you.

Initial consult

Duration: 1 hour
Not sure what you need? Grab 60 minutes with us and we will work with you to understand your goals, and to develop a proposal and price estimate.