Zakelijke mediation

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zakelijke mediation omvat zowel conflicten tussen bedrijven als conflicten binnen bedrijven. Het komt met regelmaat voor dat de arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen werknemers onderling, op spanning komt te staan door een conflict. Dit kan erg negatieve gevolgen hebben voor de sfeer op de werkvloer. Daarnaast kunt u ook als bedrijf in een conflict terecht komen met een ander bedrijf waarmee u samenwerkt. Wat te doen bijvoorbeeld als uw partner de samenwerkingsovereenkomst niet goed naleeft? En wat te doen in het geval van een verschil van mening tussen directieleden die dreigt uit de hand te lopen?  

Zakelijke mediation biedt de perfecte oplossing! Hieronder leest u wat mediation precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn met betrekking tot de zakelijke markt.  

Wat houdt mediation in? 

Mediation betekent conflictbemiddeling. Dit houdt in dat een onpartijdige derde, de mediator of ookwel bemiddelaar, het gesprek leidt en ervoor zorgt dat beide partijen hun zienswijze kenbaar kunnen maken naar elkaar. Een bemiddelingsgesprek zorgt er doorgaans voor dat u de andere partij beter begrijpt, waardoor er gezocht kan worden naar de beste oplossing voor het geschil of conflict. Door te kiezen voor mediation voorkomt u het risico dat een verschil van mening escaleert en uitloopt op een rechtszaak. Mediation hanteert een conflict vermijdende, faciliterende aanpak, waarbij er geen verliezers zijn. De bemiddelaar zal ervoor zorgen dat beide partijen nader tot elkaar komen en dat er gezamenlijk duidelijke afspraken worden gemaakt. Dit is een groot verschil ten opzichte van het inhuren van een advocaat die alleen uw kant van de zaak zal verdedigen. 

Waarom zakelijke mediation? 

Mediation is erg waardevol met betrekking tot de zakelijke markt. In de eerste plaats is mediation in alle gevallen een stuk minder tijdrovend en goedkoper dan het starten van een rechtszaakDaarnaast focust mediation op communicatie en begrip tussen beide partijen, wat het onmisbaar maakt voor de zakelijke markt. U wilt na een geschil toch ook nog goed samen kunnen blijven werken? Ondanks dat de rechtspraak voor sommige ondernemers de meest voor de hand liggende optie lijkt te zijn, blijkt uit de praktijk dat het gezamenlijk toewerken naar een oplossing vele malen succesvoller is dan de acceptatie van een opgelegde uitspraak van de rechter. Zakelijke mediation zorgt ervoor dat de zakenrelatie hersteld wordt, wat de grondslag is voor een vruchtbare samenwerking in de toekomst. Daarnaast vindt het bemiddelingsgesprek plaats in een informele en bovenal vertrouwelijke omgeving, waardoor u als bedrijf reputatieschade ten alle tijden voorkomt. Op die manier zijn er alleen maar winnaars!  

Bent u verwikkeld geraakt in een arbeidsconflict? Of kunt u het niet eens worden met uw zakenpartner? Neem dan nu contact met ons op. Wij bemiddelen uw gesprek en samen vinden we de beste oplossing! 

Inhoudsopgave

Ontmoet Jurigen

Onze slimme tool voor het opstellen van juridische documenten!
BETA
Scroll naar top