Algemene voorwaarden laten opstellen?

Wilt u algemene voorwaarden laten opstellen voor uw bedrijf? Wij kunnen samen met u bekijken waar uw risico’s liggen en hoe u deze het beste kunt afdekken. Onze voorwaarden zijn bovendien bijzonder betaalbaar!

Algemene voorwaarden opstellen is maatwerk

Algemene voorwaarden laten opstellen is wat ons betreft absoluut maatwerk. Veel van onze concurrenten maken gebruik van automatisch gegenereerde voorwaarden, op basis van het formulier dat u invult. In negen van de tien gevallen volstaan deze voorwaarden prima, maar dat is voor ons niet goed genoeg! Bij het laten opstellen van algemene voorwaarden komt namelijk veel meer kijken.

Het is van belang dat uw algemene voorwaarden precies aansluiten op uw bedrijfsactiviteiten. Het is eenvoudig voor te stellen dat een leverancier van aardbeien op een geheel andere wijze zaken doet dan een fabrikant van software. Voorwaarden afgestemd op een bedrijf dat orders voor grote partijen aardbeien verwerkt en deze levert aan bedrijven, heeft met andere wet- en regelgeving te maken dan de softwareleverancier – en andersom. Doordat wij ons van tevoren in uw bedrijf verdiepen weten wij precies waar uw risico’s liggen. En op die risico’s stemmen wij uw algemene voorwaarden af.

Veel ondernemers denken dat het een goede en goedkope oplossing is om de algemene voorwaarden van hun belangrijkste concurrenten over te nemen. Het idee is dat de voorwaarden dan in ieder geval zijn afgestemd op de branche. Maar wie zegt dat uw concurrent niet ook is gaan knippen en plakken uit de voorwaarden van zijn concurrenten? En nog belangrijker, hoe weet u of uw concurrent zijn bedrijf op vergelijkbare wijze heeft ingericht? Wellicht loopt uw concurrent andere risico’s of is hij formeel in het buitenland gevestigd. En tenslotte is de kans groot dat u zelf onvoldoende juridische kennis heeft om de algemene voorwaarden van uw concurrenten op waarde te schatten. Mooie volzinnen geven immers geen garantie op de juridische houdbaarheid!

Als u overtuigd bent van het nut en de noodzaak van het laten opstellen van goede algemene voorwaarden, maar nog twijfelt of u uw voorwaarden door een specialist wilt laten opstellen omdat u hoge kosten vreest, dan kunnen wij u geruststellen.

Wij stellen een op maat gemaakte set algemene voorwaarden voor uw bedrijf op vanaf €150,00!

Heeft u een vraag over dit onderwerp? U kunt op de knop hieronder drukken om direct contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden uw vragen binnen 24 uur.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten en wilt u graag een offerte ontvangen? Dat is geen probleem. De tarieven in onze tarievenlijst gaan uit van ‘standaardproducten’ – heeft u bijzonder maatwerk nodig?

U kunt bepaalde diensten ook via onze webwinkel RechtZeker Online inkopen. Hieronder staan een aantal diensten weergegeven. Klik op de knop voor meer.

Postadres
Henri Dunantlaan 2
9728 HD Groningen

Bezoekadres (op afspraak)
Henri Dunantlaan 2
9728 HD Groningen

  • 050 785 22 82
  • 050 711 93 80
  • 06 482 66 566
  • www.bergmanjuridisch.nl
  • info@bergmanjuridisch.nl

Internetrecht is het recht waarbij het internet natuurlijk een essentiële rol speelt. Met de komst van nieuwe technologieën ontstaan ook nieuwe soorten criminaliteit. Denk bijvoorbeeld aan computervredebreuk, in de volksmond ook wel hacken genoemd. Inbreken op een computer wordt op grond van het Wetboek van Strafrecht strafbaar gesteld. Indien de hacker ook daadwerkelijk gegevens steelt kan de gevangenisstraf oplopen tot maar liefst 4 jaar. E.e.a. volgt uit artikel 138ab lid 1 Wetboek van Strafrecht:

‘’Met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk en wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk of in een deel daarvan. Van binnendringen is in ieder geval sprake indien de toegang tot het werk wordt verworven:

  1. door het doorbreken van een beveiliging,
  2. door een technische ingreep,
  3. met behulp van valse signalen of een valse sleutel, of
  4. door het aannemen van een valse hoedanigheid. ‘’

Belangrijke ontwikkelingen binnen IT en de keerzijde daarvan

Nieuwe technologieën hebben ons dagelijks leven sterk veranderd. Moderne communicatiemiddelen geven ons de mogelijkheid om altijd te verbonden te zijn met elkaar. Steeds meer elektronische apparaten zijn aangesloten op het internet en kunnen dus gegevens uitwisselen. Denk aan slimme verlichting, een virtuele assistent zoals Google Home of zelfs de bediening van de thermostaat. Het kan tegenwoordig allemaal bediend worden met één klik op je telefoon of met je stem.
Naast alle gemakken die dit met zich meebrengt, creëert het mogelijk ook veiligheidsrisico’s voor mensen met verkeerde bedoelingen. Geregeld horen we in het nieuws berichten over grote datalekken binnen organisaties of DDos-aanvallen op overheden. Binnen de Europese Unie is er daarom als reactie op de snelle ontwikkeling van informatietechnologie nieuwe wet-en regelgeving gekomen.

De AVG en de e-Privacyverordening

In 2016 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden binnen Europa. Dit betekende dat veel bedrijven kritisch moesten gaan kijken naar het gebruik en de verwerking van persoonsgegevens van hun klanten. Transparantie en doelmatigheid zijn van groot belang voor ondernemers, om te voldoen aan de AVG. Dit houdt in dat bedrijven duidelijkheid moeten scheppen naar hun klanten over welke gegevens ze verwerken en hoe ze die verwerken. Verder mogen bedrijven volgens de nieuwe wetgeving niet langer persoonsgegevens bewaren van klanten dan nodig is. Twijfelt u als ondernemer over wat voor uw organisatie een juiste bewaartermijn van persoonsgegevens is? Neem dan gerust contact met ons op voor een gedegen advies.
Op dit moment is de Europese Commissie bezig met een soort uitbreiding van de AVG, namelijk de e-Privacyverordening. Deze verordening zal de op dit moment geldende Telecommunicatiewet gaan vervangen in Nederland. Er zal vooral worden ingegaan op hoe communicatiediensten worden verwerkt en hoe bedrijven consumenten online volgen door middel van bijvoorbeeld tracking en cookies. Communicatiediensten van bedrijven zoals Whatsapp, Skype, Google (Gmail) en Facebook Messenger zullen dus veel te maken hebben met deze vernieuwde wetgeving, maar ook kleine ondernemingen zullen opnieuw naar hun cookieverklaring en privacy beleid moeten kijken.

Heeft u nu juridische hulp nodig?

Klik op de knop hieronder om direct contact met ons op te nemen!
Bel NU!
Scroll naar top
Select Service

Select time

Select a service and date to see available times.

Add your details

Please let us know if you have any special requests. Thank you.

Initial consult

Duration: 1 hour
Not sure what you need? Grab 60 minutes with us and we will work with you to understand your goals, and to develop a proposal and price estimate.